Uiteraard moet er iemand al onze stemgeluiden in de juiste baan leiden, daarvoor hebben we maar liefst drie getalenteerde dirigentes, Karolien Moers, Evelien Straetmans en Lief Van den hof. 


Karolien Moers is dirigente, muziektherapeut en zangeres.

 

Karolien startte in 2009 als dirigente van Fameus, dat toen nog De Stepszangertjes heette. Een jaar later zorgde zij mee voor de groei van een kinderkoor naar een kinder- en jeugdkoor. Om in 2016 versterking te krijgen van Evelien Straetmans die je hieronder verder kunt leren kennen.

 

Karolien studeerde in 2010 af als Master in de Muziektherapie aan het Lemmens Instituut en werkt als muziektherapeut in het Psychosociaal Centrum, een psychiatrisch centrum in het hart van Leuven. Daarnaast studeerde zij zowel klassieke zang, viool als piano aan de academie van Haspengouw en het stedelijk conservatorium in Leuven.

 

In 2011 richtte zij als zelfstandig muziektherapeut het eerste Geheugenkoor voor personen met dementie in Vlaanderen op in het WZC Ocura in Montenaken.

 

Karolien treedt zelf ook regelmatig op, als solo-zangeres en als één van beide sopranen in het ensemble Vokali. Samen brengen zij uiteenlopende klassieke stukken, maar ook pop, folk en jazz.


Evelien Straetmans is dirigente, muziektherapeut en muzikante.

 

In 2016 startte Evelien als tweede dirigente bij Fameus na een meer dan succesvolle zwangerschapsvervanging van Karolien. Ondertussen maakt zij al volledig deel uit van ons kinder- en jeugdkoor.

 

De muziekopleiding aan de Kunsthumaniora in Brussel vormde voor Evelien een belangrijke opstap naar haar verdere studies. Ook zij koos voor de richting muziektherapie aan het Lemmens Instituut en behaalde haar diploma Master in de Muziektherapie in 2011.

 

Naast haar job als muziektherapeut op de jongerenafdeling van Alexianen Zorggroep Tienen werkt ze als muziekleerkracht in Het Balanske, een vrijetijdszorgcentrum voor gezinnen met een persoon met een handicap.

 

In haar vrije tijd bespeelt Evelien verschillende instrumenten (piano, gitaar, zang, drum, dwarsfluit, accordeon) en maakt ze deel uit van de amateurfolkgroep Astamaris.


Lief Van den hof startte in 2019 met de begeleiding van het startkoor.

Dit zijn de kinderen van het 3e kleuterklas en het 1ste leerjaar. 


Haar eerste muzikale stappen werden gezet aan de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord te Schoten.
Daar kreeg zij haar eerste pianolessen van Frank Van Limbergen.
Alvorens de Hogere graad Klarinet, onder begeleiding van Mark Vande Moortele, af te werken werd zij toegelaten aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. 

Daar behaalde zij het diploma Master in de Muziek optie instrument alsook Pedagogie in de muziek.

Tussendoor waagde zij zich aan een jaartje dwarsfluit en enkele lessen basklarinet.


Zoals je kan lezen is vakkundige begeleiding verzekerd! Onze leden zingen niet enkel maar leren ook bij over het gebruik van hun stem en muziek.