Uiteraard moet er iemand al onze stemgeluiden in de juiste baan leiden, daarvoor hebben we maar liefst drie getalenteerde dirigentes, Karolien Moers, Femke De Bruyne en Lief Van den hof. 


Karolien Moers is dirigente, muziektherapeut en zangeres.

 

Karolien startte in 2009 als dirigente van Fameus, dat toen nog De Stepszangertjes heette. Een jaar later zorgde zij mee voor de groei van een kinderkoor naar een kinder- en jeugdkoor. Om in 2016 versterking te krijgen van Evelien Straetmans. Evelien Straetmans nam in juni 2022 met glans en heel veel spijt afscheid van het kinderkoor. Echter een nieuwe dirigente wacht gespannen achter de coulissen....

 

Karolien studeerde in 2010 af als Master in de Muziektherapie aan het Lemmens Instituut en werkt als muziektherapeut in het Psychosociaal Centrum, een psychiatrisch centrum in het hart van Leuven. Daarnaast studeerde zij zowel klassieke zang, viool als piano aan de academie van Haspengouw en het stedelijk conservatorium in Leuven.

 

In 2011 richtte zij als zelfstandig muziektherapeut het eerste Geheugenkoor voor personen met dementie in Vlaanderen op in het WZC Ocura in Montenaken.

 

Karolien treedt zelf ook regelmatig op, als solo-zangeres en als één van beide sopranen in het ensemble Vokali. Samen brengen zij uiteenlopende klassieke stukken, maar ook pop, folk en jazz.


 

NIEUW   NIEUW   NIEUW  ----> Femke De Bruyne!!!!!

 

Femke studeerde muziekpedagogie aan het Lemmensinstituut in Leuven waarna ze naar Nederland trok om zich te verdiepen in Kunsteducatie.

 

Dankzij haar studie en werkervaring in Utrecht ontdekte ze nieuwe werkvormen die ze graag meebrengt naar België.

 

Een muzikale duizendpoot, een bruisend vat vol leuke ideeën,....kortom een heerlijk geëngageerde muzikante die met veel zin het dirigeerstokje van Evelien Straetmans zal overnemen vanaf september 2022.

 


Lief Van den hof startte in 2019 met de begeleiding van het startkoor.

Dit zijn de kinderen van het 3e kleuterklas en het 1ste leerjaar. 


Haar eerste muzikale stappen werden gezet aan de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord te Schoten.
Daar kreeg zij haar eerste pianolessen van Frank Van Limbergen.
Alvorens de Hogere graad Klarinet, onder begeleiding van Mark Vande Moortele, te kunnen afwerken werd zij toegelaten aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. 

Daar behaalde zij het diploma Master in de Muziek alsook Pedagogie in de muziek.

 

 


Zoals je kan lezen is vakkundige begeleiding verzekerd! Onze leden zingen niet enkel maar leren ook bij over het gebruik van hun stem en muziek.